Steg 3-kursen 2023 är en kurs i strategiskt tänkande

Skäggdopping

På grund av återbud finns en plats kvar.

Strategiskt tänkande är en förutsättning för att få många bra fågelbilder. Det kan vara hur jag närmar mig en fågel, var jag placerar mitt gömsle, hur jag får fågeln att flyga åt rätt håll, hur jag får till en fin bakgrund m.m.

Att ha en bra taktik och att vara väl förbered är A och O vid fågelfotografering. Men det räcker inte med det, du måste också träna. För det är precis som för en idrottsman, tränar man inte vinner man inte. Eller som Stenmark sa, "ju mer jag tränar, desto mer tur har jag".

Program

Kursen börjar på fredagen kl. 15:00 i teorilokalen på Storgatan 36 i Tibro (Rixhuset, snett emot Frendo/Ingo) kl. 15.00. Kursen avslutas på söndagen kl. 13:00.

Fredag

Vi tittar på fågelbilder som jag tagit. Jag talar om hur jag tänkt, hur jag förberett mig och hur jag gått till väga när jag tagit några av mina bästa bilder. Men du får också veta när det gått snett, och vad jag då gjorde för fel.

Jag delar också med mig av mina erfarenheter vid val av kamerahus, teleobjektiv, stativ, ryggsäckar och kläder. Många gånger har det blivit rätt från början när jag köpt ny utrustning. Men inte alltid, och då har det blivit dyrköpta erfarenheter.

Lördag

Vi åker tidigt på morgonen till Hornborgasjön, så vi är där när ljuset är som finast. Vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter åker vi tillbaka till vandrarhemmet, äter en tidig lunch och vilar/sover några timmar.

Eftermiddagen börjar med att du jobbar med dina bilder som du tog på morgonen. Vi tittar på bilderna. Vad var det som var bra och vad kunde du ha gjort bättre?

Vi förbereder oss för nästa dag genom att titta på fler fågelbilder, prata strategi och kamerainställningar.

Söndag

Precis som på lördagen åker vi tidigt, vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter äter vi lunch och framkallar bilderna som vi tagit. Vi tittar på bilderna och är förhoppningsvis väldigt nöjda.

Några bilder från tidigare steg 3-kurs

Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs

Information

Vad ingår?

Vad ingår inte?

Utrustning

Övrigt

Bokning

Frågor om kursen

För anmälan och frågor om kursen, vänligen kontakta mig på e-post foto@jangustafsson.se eller telefon 0708-22 05 84.

Behandling av personuppgifter

För information om hur jag behandlar personuppgifter, se här.

Följ mig på sociala medier.

Instagram