Bildvisning och föredrag

Jan håller ett föredrag

Min målsättning med varje bildvisning är att de som kommer ska bli riktigt nöjda, oavsett om det är tio eller flera hundra. För att nå den målsättningen räcker det inte med att ha riktigt bra bilder. Jag måste också ha en bra projektor och en duk av högsta kvalité. Det har jag.

Men bilderna är inte allt. Berättelsen och innehållet är lika viktigt, därför är jag alltid väl förberedd inför varje bildvisning. Det är roligt att efteråt få höra någon säga att det var den bästa bildvisning de sett.

Aktuella bildvisningar och föredrag

Exempel på bild från bildspel och föredrag.
Exempel på bild från bildspel och föredrag.
Exempel på bild från bildspel och föredrag.
Exempel på bild från bildspel och föredrag.
Exempel på bild från bildspel och föredrag.
Exempel på bild från bildspel och föredrag.

Mitt liv som naturfotograf

Jag har tagit höjdpunkterna och de bästa bilderna från mina många år som naturfotograf och gjort ett program av det.

Bildspelet är 60 eller 2x45 minuter långt och kostar 2500 kr resp. 3000 kr.

Namibia, Botswana och Zimbabwe

Resan gick till de vackra sanddynorna i södra Namibia och till den stora nationalparken Etosha, där vi såg de fem stora. Sedan fortsatte vi till Okavangodeltat i Botswana, världens största inlandsdelta. Där såg vi djur och fåglar i en mängd vi aldrig sett tidigare. Resan avslutades med ett besök vid Victoriafallen i Zimbabwe, ett av världens största vattenfall.

Bildspelet är 60 minuter långt och kostar 2500 kr.

Fåglar i Sverige och vacker natur

Jag tar med er till Tivedens nationalpark och till flera av Sveriges bästa fågelställen. Ni får se några av de mest sällsynta fåglar som setts i Sverige. Sverige är min hemmaplan, därför kan jag hela tiden förbättra mitt program och hålla det aktuellt.

Bildspelet är 55 minuter långt och kostar 2000 kr.

Svalbard är norra halvklotets pärla

Ögruppen Svalbard är känd för det storslagna landskapet och sitt rika djur- och fågelliv, men rymmer också flera samhällen med intressant historia. Följ med på en spännande resa bland valrossar, isbjörnar, fjordar, glaciärer och se platsen där André startade sin ballongfärd till nordpolen 1897.

Bildspelet är 55 minuter långt och kostar 2250 kr.

Att åka till Antarktis

Min Antarktisresa började på Falklandsöarna för att sedan fortsätta till Sydgeorgien och Södra Orkneyöarna. Finalen var en vecka på Antarktis. Antarktis är en kontinent som inte bara är is och höga berg. Där finns också varma källor där man kan bada i 30 gradigt vatten. Djur och fågellivet är omfattande, för det finns gott om föda i havet. Att åka till Antarktis är något utöver det vanliga, se mina bilder, bli inspirerad och åk till Antarktis.

Bildspelet är 55 minuter långt och kostar 2500 kr.

Ta bättre fågelbilder

Många vill bli bättre på att ta fågelbilder. Men resan dit kan vara lång och svår. Min egen resa började när jag var tolv år. För att resan ska bli rolig kan det vara bra att få lite hjälp i början för att undvika de värsta fallgroparna. Därför lägger jag stor vikt vid att tala om hur du ska undvika dem. Gör du det har du ett intresse för livet.

Jag pratar om strategiskt tänkande. Det kan vara hur jag närmar mig en fågel, var jag placerar mitt gömsle, hur jag får fågeln att flyga åt rätt håll, hur jag får till en fin bakgrund m.m. Att ha en bra taktik är A och O vid fågelfotografering.

Föredraget är 60+60 minuter långt och kostar 3000 kr.

Etiopiens fåglar, djur och kultur

Etiopien är känt för sitt rika djur- och fågelliv och alla mina förväntningar blev uppfyllda. Jag fick se massor med nya djur och fågelarter. Men det som gjorde mest intryck på mig var människorna. Under de tre veckor som jag var där 2019 tältade vi två veckor ute på landsbygden. Vi träffade vanliga människor och såg hur de levde. Vi kunde prata med dem för vår ledare kunde språket eftersom han var uppvuxen i Etiopien. Detta gjorde att resan blev mycket mer än bara djur och fåglar. Följ med på en annorlunda resa, följ med till Etiopien.

Bildspelet är 60 minuter långt och kostar 2500 kr.

Mina möten med björn, varg, järv och lodjur

Att få se ett av våra stora rovdjur är svårt, att få se alla fyra och dessutom ta bilder på dem är ännu svårare. För mig har det länge varit en dröm som nu gått i uppfyllelse. Men för att lyckas helt var jag tvungen att åka till Finland och fotografera från gömsle. Varg har jag ännu inte sett i Sverige. Jag kan utlova en bildvisning med många fina bilder på björn, varg, järv och lodjur och dessutom spännande berättelser från dessa möten.

Bildspelet är 60 minuter långt och kostar 2500 kr.

Boka bildvisning eller föredrag

Om du är intresserad av att boka en bildvisning eller föredrag, vänligen kontakta mig på foto@jangustafsson.se eller 0708-22 05 84, så planerar vi in detta

Moms och resekostnader tillkommer. Jag har F-skattsedel.

Behandling av personuppgifter

För information om hur jag behandlar personuppgifter, se här.

Följ mig på sociala medier.

Instagram