Steg 2-kursen 2023 är i första hand en kurs i bildseende

Ägretthäger

Fullbokad

Tranorna har flugit vidare och nu är det andra fåglar som gäller. Det ställer större krav på dig och din utrustning.

Program

Kursen börjar på fredagen kl. 15:00 i teorilokalen på Storgatan 36 i Tibro (Rixhuset, snett emot Frendo/Ingo). Kursen avslutas på söndagen kl. 13:00.

Fredag

Vi börjar med att fika och presenterar oss för varandra. Det kan finnas många skäl till att man fotograferar fåglar. Vilka är dina? Efter presentationen blir det teori fram till ca: 19.00.

Vi tittar på fågelbilder som jag tagit. Vi pratar ljus, linjer, bakgrund m.m. Du får också tips på kamerainställningar så du är väl rustad inför morgondagen.

Lördag

Vi åker tidigt på morgonen till Hornborgasjön, så vi är där när ljuset är som finast. Vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter åker vi tillbaka till vandrarhemmet, äter en tidig lunch och vilar/sover några timmar.

Eftermiddagen börjar med att jag visar hur jag framkallar mina bilder i Lightroom Classic och skärper dem i Photoshop. Därefter får du själv jobba med bilderna som du tog på morgonen. Det är max sex kursdeltagare, för att jag ska hinna hjälpa dig så mycket som möjligt. Vi tittar på bilderna som du tog på morgonen. Vad var det som var bra och vad kunde du ha gjort bättre? Vi förbereder oss för nästa dag genom att titta på fler fågelbilder, prata komposition och kamerainställningar.

Söndag

Precis som på lördagen åker vi tidigt, vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter äter vi lunch och framkallar bilderna som vi tagit. Vi tittar på bilderna och förhoppningsvis har alla några bra fågelbilder från kursen att ta med sig hem. Vad är då naturligare än att gå steg 3 nästa år?

Några bilder från tidigare steg 2-kurs

Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs

Information

Vad ingår?

Vad ingår inte?

Utrustning

Övrigt

Bokning

Frågor om kursen

För anmälan och frågor om kursen, vänligen kontakta mig på e-post foto@jangustafsson.se eller telefon 0708-22 05 84.

Behandling av personuppgifter

För information om hur jag behandlar personuppgifter, se här.

Följ mig på sociala medier.

Instagram