Steg 1-kursen 2023 är en nybörjarkurs

Trana

Fullbokad!

Det är många som börjar med fågelfotografering men nästan lika många som slutar. Så behöver det inte vara. Får du bara lite hjälp i början för att undvika (de värsta) fallgroparna, så har du ett intresse för livet.

Därför lägger jag stor vikt på hur du ska undvika dem. Steg 1-kursen är mitt i transäsongen. Tranor är stora fåglar som är lätt att komma nära, vilket gör dessa kurser speciellt lämpliga för nybörjare. Vid tranfotografering behöver du inga långa teleobjektiv. Jag använder lika gärna mitt 200mm objektiv som mitt stora 600mm tele.

Program

Kursen börjar på fredagen kl. 15:00 i teorilokalen på Storgatan 36 i Tibro (Rixhuset, snett emot Frendo/Ingo) kl. 15.00. Kursen avslutas på söndagen kl. 13:00.

Fredag

Vi börjar med att fika och presenterar oss för varandra. Det kan finnas många skäl till att man fotograferar fåglar. Vilka är dina? Efter presentationen blir det teori fram till ca: 19.00.

Kursen börjar med att jag ger dig tips på kamerainställningar. Jag lär dig ta skarpa bilder. Jag hjälper dig att kalibrera autofokusen så att din kamera ställer skärpan på rätt ställe. Ställer kameran skärpan fel får du inga skarpa bilder. Vi tittar på bilder som jag tagit på tidigare steg-1-kurser.

Lördag

Vi åker tidigt på morgonen till Hornborgasjön, så att vi är där när de första tranorna kommer till sjön. Vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter åker vi tillbaka till vandrarhemmet, äter en tidig lunch och vilar/sover några timmar.

Eftermiddagen börjar med att jag lär dig hur du importerar, organiserar och framkallar dina bilder i Lightroom Classic. Sedan får du själv jobba med bilderna som du tog på morgonen. Det är max sex kursdeltagare, för att jag ska hinna hjälpa dig så mycket som möjligt. Vi tittar på bilderna som vi tog på morgonen, analyserar vad som var bra och vad som kunde ha gjorts bättre, allt för att nästa dags bilder ska bli riktigt bra.

Söndag

Precis som på lördagen åker vi till Hornborgasjön. Vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter äter vi lunch, vi framkallar morgonens bilder och tittar på dem. Förhoppningsvis har då alla några bra tranbilder och vill inget hellre än att fortsätta fotografera fåglar. Vad är då naturligare än att gå steg 2 nästa år?

Några bilder från tidigare steg 1-kurs

Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs
Bild tagen från Jans fågelfotokurs

Information

Vad ingår?

Vad ingår inte?

Utrustning

Övrigt

Bokning

Frågor om kursen

För anmälan och frågor om kursen, vänligen kontakta mig på e-post foto@jangustafsson.se eller telefon 0708-22 05 84.

Behandling av personuppgifter

För information om hur jag behandlar personuppgifter, se här.

Följ mig på sociala medier.

Instagram