Naturfotograf Jan Gustafsson
Ägretthäger

Steg 2-kursen 2022 är i första hand en kurs i bildseende

Tranorna har flugit vidare och nu är det mindre fåglar som gäller. Det ställer större krav på dig och din utrustning, du behöver ett teleobjektiv på 300mm eller mer.

Fredag

Vi tittar på fågelbilder som jag tagit. Vi pratar ljus, linjer, bakgrund m.m. Du får också tips på kamerainställningar så du är väl rustad inför morgondagen.

Lördag

Vi åker tidigt på morgonen till Hornborgasjön, så vi är där när ljuset är som finast. Vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter åker vi tillbaka till vandrarhemmet, äter en tidig lunch och vilar/sover några timmar.

Eftermiddagen börjar med att jag visar hur jag framkallar mina bilder i Lightroom Classic och skärper dem i Photoshop. Därefter får du själv jobba med bilderna som du tog på morgonen. Det är max sex kursdeltagare, för att jag ska hinna hjälpa dig så mycket som möjligt.
Vi tittar på bilderna som du tog på morgonen. Vad var det som var bra och vad kunde du ha gjort bättre? Vi förbereder oss för nästa dag genom att titta på fler fågelbilder, prata komposition och kamerainställningar.

Söndag

Precis som på lördagen åker vi tidigt, vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter äter vi lunch och framkallar bilderna som vi tagit. Vi tittar på bilderna och förhoppningsvis har alla några bra fågelbilder från kursen att ta med sig hem.


Information

Tid:
22–24 april.
Fredag kl.15.00 - söndag kl.13.00.
Deltagarantal:
Max 6 deltagare.
Boende:
2 nätter ingår.
Mat:
2 luncher ingår
Pris:
3900 kr (inkl. moms)
Anmälningsavgift:
950 kr (enkelrum). Är ni två som delar rum är anmälningsavgiften 650 kr för var och en. Sätt in pengarna på Plusgiro 438 34 70‑4 eller Bankgiro 5019‑4646.
Glöm inte bort att ange ditt namn och telefonnumer på inbetalningen.
Kursavgift:
2950 kr betalas in på samma konto senast två veckor innan kursstart (glöm inte bort att ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningen), eller kontant vid ankomst. Vid förhinder att delta återbetalas kursavgiften 2950 kr. Anmälningsavgiften återbetalas om avanmälan sker 120 dagar före kursstart.
Övrigt:
Du kör med egen bil mellan vandrarhemmet och Hornborgasjön eller samåker med någon av kursdeltagarna.

Jag har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet

Det betyder att du kan få pengarna tillbaka om din kurs blir inställd eller avbruten och om jag skulle drabbas av insolvens.

Praktiskt om kurserna

För praktisk information om kurserna, se här.

Kontakt - kursanmälan

För anmälan och frågor om kursen, kontakta Naturfotograf Jan Gustafsson.

Följ mig på sociala medier.

Facebook    Instagram    YouTubeAlla bilder och text är © Copyright 2004-2021 Naturfotograf Jan Gustafsson. Innehållet kan inte användas på något sätt utan föregående skriftligt tillstånd från Naturfotograf Jan Gustafsson.
Integritetspolicy