Naturfotograf Jan Gustafsson
Fågel äter en gädda

Steg 3-kursen 2022 är en kurs i strategiskt tänkande

Strategiskt tänkande är en förutsättning för att få många bra fågelbilder. Det kan vara hur jag närmar mig en fågel, var jag placerar mitt gömsle, hur jag får fågeln att flyga åt rätt håll, hur jag får till en fin bakgrund m.m. Att ha en bra taktik och att vara väl förbered är A och O vid fågelfotografering. Men det räcker inte med det, du måste också träna. För det är precis som för en idrottsman, tränar man inte vinner man inte. Eller som Stenmark sa, "ju mer jag tränar, desto mer tur har jag".

Fredag

Vi tittar på fågelbilder som jag tagit. Jag talar om hur jag tänkt, hur jag förberett mig och hur jag gått till väga när jag tagit några av mina bästa bilder. Men du får också veta när det gått snett, och vad jag då gjorde för fel.

Jag delar också med mig av mina erfarenheter vid val av kamerahus, teleobjektiv, stativ, ryggsäckar och kläder. Många gånger har det blivit rätt från början när jag köpt ny utrustning. Men inte alltid, och då har det blivit dyrköpta erfarenheter.

Lördag

Vi åker tidigt på morgonen till Hornborgasjön, så vi är där när ljuset är som finast. Vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter åker vi tillbaka till vandrarhemmet, äter en tidig lunch och vilar/sover några timmar.

Eftermiddagen börjar med att du jobbar med dina bilder som du tog på morgonen. Vi tittar på bilderna. Vad var det som var bra och vad kunde du ha gjort bättre?
Vi förbereder oss för nästa dag genom att titta på fler fågelbilder, prata strategi och kamerainställningar.

Söndag

Precis som på lördagen åker vi tidigt, vi fotograferar på morgonen och en stund in på förmiddagen. Därefter äter vi lunch och framkallar bilderna som vi tagit. Vi tittar på bilderna och är förhoppningsvis väldigt nöjda.


Information

Tid:
6-8 maj.
Fredag kl.15.00 - söndag kl.13.00.
Deltagarantal:
Max 6 deltagare.
Boende:
2 nätter ingår.
Mat:
2 luncher ingår
Pris:
3900 kr (inkl. moms)
Anmälningsavgift:
5950 kr (enkelrum). Är ni två som delar rum är anmälningsavgiften 650 kr för var och en. Sätt in pengarna på Plusgiro 438 34 70‑4 eller Bankgiro 5019‑4646.
Glöm inte bort att ange ditt namn och telefonnumer på inbetalningen.
Kursavgift:
2950 kr betalas in på samma konto senast två veckor innan kursstart (glöm inte bort att ange ditt namn och telefonnummer på inbetalningen), eller kontant vid ankomst. Vid förhinder att delta återbetalas kursavgiften 2950 kr. Anmälningsavgiften återbetalas om avanmälan sker 120 dagar före kursstart.
Övrigt:
Du kör med egen bil mellan vandrarhemmet och Hornborgasjön eller samåker med någon av kursdeltagarna.

Jag har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet

Det betyder att du kan få pengarna tillbaka om din kurs blir inställd eller avbruten och om jag skulle drabbas av insolvens.

Praktiskt om kurserna

För praktisk information om kurserna, se här.

Kontakt - kursanmälan

För anmälan och frågor om kursen, kontakta Naturfotograf Jan Gustafsson.

Följ mig på sociala medier.

Facebook    Instagram    YouTubeAlla bilder och text är © Copyright 2004-2021 Naturfotograf Jan Gustafsson. Innehållet kan inte användas på något sätt utan föregående skriftligt tillstånd från Naturfotograf Jan Gustafsson.
Integritetspolicy